CEVİZ KROKANLI AYVA TATLISI
BUNLARDA PEK KIRMIZI OLDUUU. AŞKIMKIRKIRIM ŞENERCİM ÇOK SEVER AYVA TATLISINI,İKİ TANE VARDI SEBZELİĞİN DİBİNDE YAPAYIM AKŞAMADA SEVİNSİN GARİBAN DEDİM...CANIM BENİM....KIRMIZI GIDA BOYASI KATTIM ÇAY KAŞIĞININ TAA UCUYLA AMA YİNEDE ÇOK GELMİŞ BİRAZ FAZLA KIRMIZI OLDULAR AMA ÇOK GÖSTERİŞLİYDİLER....
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
2 AYVA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
BİR SIKIMLIK LİMON SUYU
YARIM ELMA
KARANFİL
CEVİZ
ÇAY KAŞIĞININ UCUNUN UCUYLA YANİ KAŞIĞI DALDIRMAYIN BENİM GİBİ KIRMIZI GIDA BOYASI
AYVALARI SOYUP ORTADAN BÖLÜYORUZ,ÇEKİRDEK YUVALARINI DİKKATLİCE OYUP ÇIKARTIYORUZ AMA ÇEKİRDEKLERİNİ ATMIYORUZ, YIKAYIP TENCEREYE ALIYOR ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKERDEN 4 YEMEK KAŞIĞI AYIRIP KALANINI DÖKÜYORUZ...SONRADA ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI KADAR SU,GIDA BOYASI,KARANFİL VE AYIRDIĞIMIZ AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ EKLEYİP KAYNATIYORUZ SU ÜZERLERİNİ ÖRTMEYEBİLİR ARADA ÇEVİRİYORUZ...BU ARADA İÇİ İÇİN YARIM ELMA RENDELİYORUZ.YUMUŞAYAN AYVALARI FIRINA DAYANIKLI BİR KABA ALIP İÇİNE ÖNCE RENDE ELMALARI SONRADA CEVİZLERİ PAYLAŞTIRIYORUZ,CEVİZLERİN ÜZERLERİNE AYIRDIĞIMIZ ŞEKERLERİ DÖKÜYORUZ. AYVALARI KAYNATTIĞIMIZ ŞERBETİ KAŞIKLA CEVİZLERİN ÜZERİNEE GEZDİRİP ŞEKERLERİ ISLATIYORUZ. SONRADA 180 DERECEDE SIK SIK KONTROL EDEREK FIRINLIYORUUUZ...ÇIKARTIP TABİ EVDE VARSA KAYMAK VEYA DONDURMA İLE SERVİS YAPIYORUZ...DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUUUUN...
CEVİZ KROKANLI AYVA TATLISI
Yazı Hakkında
Başlık:CEVİZ KROKANLI AYVA TATLISI
- Tarih:
- zaman: 08:34 28 Mayıs 2008 Çarşamba
- Bir önceki Yazı:
- Önceki Kayıt
- Next:
- Sonraki Kayıt
0 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM: