
İÇLİ KETE
1 SU BARDAĞI YAĞ
2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 YAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN
2 SU BARDAĞI UN
YARIM BARDAK SIVI YAĞ
ILIK SU VE ŞEKERLE MAYA ERİTİLİR SÜT,YAĞ, TUZ KARIŞTIRILIP ALDIĞI KADAR UN EKLENİP YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞRULUR.MAYALANMAYA BIRAKILIR. 2 BARDAK UN VE YARIM BARDAK SIVI YAĞ KARIŞTIRILIP ELDE İYİCE UVALANIR.
MAYALANAN HAMURU BEN 3 PARÇAYA AYIRDIM HERBİRİNİ AÇIP SIVI YAĞLA YAĞLAYIP RULO YAPTIM KETELERİ YAPMAK İSTEDİĞİM BÜYÜKLÜKTE KESTİM.

ELİMLE AÇTIĞIM PARCALARIN İÇİNE HAZIRLADIĞIM İÇTEN KOYUP DÖRT YANINDAN KAPATTIM.KARE ŞEKLİ VERİP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZDİM.ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜP SUSAM SERPİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 200 DERECEDE PİŞİRDİM.HER NE KADAR ANNEMİN KATKAT AÇILMIŞ TELTEL OLMUŞ,ISIRDIĞINDA SAĞDECE AĞZINA DEĞİLDE ÜSTÜNE BAŞINA BİLE DAĞILAN MİSTERGİBİ AÇMA KETESİNE BENZEMESEDE ÖZLEMİMİ BİRAZ DİNDİRDİ. BUDA KOLAYINDAN BİR İÇLİ KETE OLDU.DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUN...
İÇLİ KETE
Yazı Hakkında
Başlık:İÇLİ KETE
- Tarih:
- zaman: 20:19 24 Mart 2008 Pazartesi
- Kategoriler:
- TUZLULAR
- Bir önceki Yazı:
- Önceki Kayıt
- Next:
- Sonraki Kayıt
-
25 Mayıs 2008 01:05
Ece'den sonra, gelelim içli keteye,
Canım çekti, iki gündür içli kete tarifi peşindeyim.
Bir zamanlar Kayseri'de kalmıştım. İçli keteyi orada tanımış, şekerli çay eşliğinde yemeyi çok sevmiştim.
Aradan yıllar geçti, unutulmaya yüz tutmuş bu tadı, iki gün önce hatırladım. Şu anda içli kete tarifi arıyorum. Yemekle ilgili biriyim, kafama göre içli keteyi yaparım ama, kaynağından tarifine ulaşmak peşindeyim.
Hani, annenizin yaptığı tarzda ki kete gibi, tel tel, yerken ağızda dağılan ve çoğu yer dökülen kete..
Önemli olanı, hamur malzemeleri gerisi becerim dahilinde.
Annenizin ketesine söylediğiniz sözleri arıyordum, onu buldum.
Kalın sağlıcakla..
1 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM: