BİZİM ENGİNARLAR ÜRETİCİSİNDEN TAZECİKTİ SAPLARIDA OLDUKÇA LEZZETLİ..EŞİM İLK DEFA ENGİNAR YİYECEKTİ KOCAMAN ENGİNARDAN PİŞİRMEK İÇİN ÇIKAN KÜÇÜCÜK KAYIYI GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDI..VE SONUÇTA YEMEĞİ BEYENMEDİ...OĞLUMLA BEN YEDİM.İŞİN ASLI BEN ÇİĞ OLARAK DAHA ÇOK SEVİYORUM SAPLARINI.YAPRAKLARI KURUTULUP ÇAY OLARAK İÇİLİYORMUŞ...KURUTMAK İÇİN AYIRMIŞTIM AMA ŞENER ÇOP DİYE ATMIŞ..ONDANDA FAYDALANAMADIM....ZATEN BİRDAHA DA PİŞİRMEM HERALDE
MALZEMELER
4 ENGİNAR
1 7-8 YEMEK KAŞIĞI BEZELYELİ GARNÜTÜR
4 İRİ DİLİM KAŞAR
1 LİMON
1 SOĞAN
TUZ
TEMİZLENMİŞ ENGİNARLARI LİMONLA OVUP YARIM LİMON,TUZ VE SU İLE HAŞLIYORUZ.DİĞER TARAFTA KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ SOĞANI YAĞDA KAVURUP GARNÜTÜRÜ EKLEYEREK BİRLİKTE SOTELİYORUZ..YUMUŞAYAN ENGİNARLARI FIRIN KABINA DİZİP İÇİNE HAZIRLADIĞIMIZ GARNİTÜRÜ PAYLAŞTIRIYORUZ.ÜZERİNE KAŞARLARI KOYUP KIRMIZI BİBER SERPİYORUZ,3 YEMEK KAŞIĞI KADAR SU KOYUP FIRINA VERİYORUZ 180 DERECEDE KAŞAR ERİYİP SUYU BİRAZ ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ.DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUN...
KAŞARLI ENGİNAR DOLMA
Yazı Hakkında
Başlık:KAŞARLI ENGİNAR DOLMA
- Tarih:
- zaman: 23:38 31 Mart 2008 Pazartesi
- Kategoriler:
- ANA YEMEKLER
- Bir önceki Yazı:
- Önceki Kayıt
- Next:
- Sonraki Kayıt
0 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM: