SİPŞAK DÖNER(SOSLU DÖNER) ,EZME VE KEPEKLİ EKMEKLER

DSC07389
OĞLUM VE EŞİM DÖNERİ ÇOK SEVİYOR.EVDE YAPIYORUM... SIK SIK YAPARIM BAZEN RESİMDE ÇEKERİM RESİMLERİ BEYENMEDİĞİM İÇİN BLOĞA EKLEMEK NASİP OLMADI HİÇ...DÖNERE SOSLU DİYE ÖZELLİKLE NOT DÜŞTÜM DİKKATİNİZİ ÇEKSİN DİYE ÇÜNKÜ BU TARİFTE ETLER SOSTA BEKLETİLİYOR,SONRA DONDURULUYOR GENELDE DOLAPTAN EKSİK OLMAZ....
doner2
MALZEMELER
1 KG TAVUK GÖĞÜS
1 SU BARDAĞINDAN AZ SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞINDAN AZ SÜT
1,5 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER (RENKİNİ KOYU SEVİYORSANIZ FAZLA ATABİLİRSİNİZ)
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
ACI SEVENLER İÇİN PUL BİBER
50 GR KADAR KUYRUK YAĞI VEYA İÇ YAĞ (LEZZETİNİ 100%100 ARTTIRIYOR)(OLMASADA OLUR)
50 GR KADAR TAVUK KIYMA (OLMASADA OLUR)

TAVUK ETLERİNİ KESEBİLDİĞİM KADAR İNCE ENLEMESİNE KESİYORUZ.SIVI YAĞ,SÜT VE DİĞER MALZEMELERİ KARIŞTIRIP ETİ BU SOSTA KAPALI BİR KABTA BUZDOLABINDA BİR GECE BEKLETİYORUZ. ERTESİ GÜN 3 KAT ET ARASINA ÇOK İNCE KIYDIĞIMIZ İÇ YAĞINDAN VE KIYMADAN AZAR AZAR KOYARAK BİR KEREDE KULLANACAĞIMIZ PORSUYONDA DÖNERİ HAZIRLAYIP ALEMİNYUM FOLYOYA SARIP DONMASI İÇİN DOLABA KALDIRIYORUZ, EĞER İÇ YAĞI VE KIYMA KULLANMAYACAKSANIZ YİNE TAVUKLARI ÜST ÜSTE DİZİP SOSUNDANDA EKLEYEREK PAKETLİYORSUNUZ BU AŞAMADA BUZDOLABI POŞETİ KULLANIYORSUNUZ.BİR KG DAN BEN 3 PAKET HAZIRLADIM HERBİRİ 3-4 PORSİYON RAHAT ÇIKARTTI.
doner1

ETLERİN VE ÖZELLİKLE DONMUŞ TAVUK ETİNİN ÇÖZDÜRÜLÜP TEKTAR DONDURULMAMASI GEREKTİĞİNİ BİLDİĞİM İÇİN MARKETTEN ETLERİN NE ZAMAN GELDİĞİNİ ÖĞRENİP DOLABA GİRİP DONMADAN ALMAYI BAŞARDIM.GELDİKLERİNDE DONMAMIŞ OLUYORLAR.NEYSE SİZ DAHA İYİSİNİ BİLİYORSUNUZDUR. DONAN ETİ KULLANACAĞINIZ ZAMAN ÇIKARTIP İNCE İNCE KIYIP TAVADA ZEVKİNİZE GÖRE BAHARAT EKLEYEREK PİŞİRİYOR HEMEN EKMEK ARASINA ALIYORSUNUZ....

ŞİPŞAK EZME
BU DÖNERİN VE EVDE YAPTIĞIM BİRÇOK KEBABIN YANINDA BUNU HAZIRLIYORUM.ÇOCUKLAR İÇİN ETE ACI KATAMIYORUM BENDE ACIYA BAYILIYORUM...
doner3
MALZEMELER (BİR TATLI TABAĞI)
YARIM DOMATES
YARIM KURU SOĞAN
BİRAZ MAYDONOZ
1,5 YEMEK KAŞIĞI İSOT
1 YEMEK KAŞIĞI KIZMIZI TOZ BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI SİRKE VEYA LİMON
TUZ
DOMATES VE SOĞANI ÇOK İNCE DOĞRUYORUZ. İSOT, TOZ BİBER, TUZ EKLEYİP ÇATALLA KARIŞTIRIP İYİCE EZİYORUZ. ÜZERİNE KARIŞTIRDIĞIMIZ ZEYTİNYAĞI VE SİRKE SOSUNU DÖKÜYOR KIYILMIŞ MAYDONOZU EKLEYİP KARIŞTIRIYOR SERVİSE ALIYORUZ....BİZ ÇOK SEVİYORUZ ASLINDA BİBER FALANDA KATILIYOR SALATA GİBİ OLDUĞUNDAN BEN PEK TERCİH ETMİYORUM SİZ ZEVKİNİZE GÖRE ŞENLENDİREBİLİRSİNİZ EZMENİZİ,DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUN...
DSC07386
KEPEKLİ DÖNER EKMEKLERİ
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1,5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1,5 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
4,5 SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA SARISI ÜSTÜNE, AKI İÇİNE
BOL SUSAM
2 AVUÇ DOLUSU KEPEK (YARI YARIYA ÜSTÜ VE İÇİ İÇİN KULLANDIM SİZ İSTEDİĞİNİZ KADAR ARTTIRABİLİRSİNİZ TABİKİ)
3 ÇAY KAŞIĞI İNSTANT MAYA(BU ÖLÇÜLERE 1 PAKETTE KULLANABİLİRSİNİZ EĞER ÇOK KABARMIŞ BİR EKMEK İSTİYORSANIZ BEN DOYURUCU VE YOĞUN OLSUN İSTEDİĞİM İÇİN BU ÖLÇÜDE KULLANDIM)
DSC07384
BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP İYİCE YOĞURUYORUZ 15-20DK MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. TEKRAR YOĞURUP GAZINI ALIYORUZ(SÜT VE MAYA MİKTARI FAZLA OLDUĞU İÇİN HAVA KABARCIKLARI OLUŞUYOR) BİRAZ İRİCE OLSUN İSTEDİĞİM İÇİN BU ÖLÇÜDEN 3 EKMEKCİK ÇIKARDIM AMA 4 TANE DÖNER İÇİN RAHAT ÇIKAR....3 PARÇAYA AYIRDIĞIMIZ HAMURA ELİMDE ŞEKİL VERİP KEPEK SERPTİĞİM ZEMİNDE YUVARLADIM ÜZERİNE YUMURTA SARISINA BULANMIŞ SUSAM SÜRDÜM TEPSİYE DİZİP ÜZERİNİ BIÇAKLA ÇİZDİM... 180 DERECEYE AYARLADIĞIM FIRIN ISINANA KADAR TEPSİDE MAYALANMAYA BIRAKTIM DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUUN.....


Yazı Hakkında


1 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM:

  1. banu kırmızıgül 25 Temmuz 2008 22:12

    canım ellerine sağlık nefislerrr. sevgiler..