AÇMA, HAŞHAŞLI, HAMBURGER ÇÖREĞİ

HAFTASONUNU BİRLİKTE GEÇİRMEK İÇİN CANIM ARKADAŞIM NİLÜFERLE SÖZLEŞMİŞTİK.CUMARTESİ LEFKOŞAYA GİTTİK BİRLİKTE. ALMAM GEREKEN BİRSÜRÜ ŞEY VAR AMA BİRTÜRLÜ ALAMIYORUM. KIBRISA GELİRKEN EŞYA GETİRMEDİK EVDE EKSİK ÇOK...ÇOCUKLALA DOLAŞMAK, ALIŞVERİŞ YAPMAK NE MÜMKÜN, BENİMKİLER ÇOK HAREKETLİ RABBİM SAĞLIK VERSİN PEKTE YARAMAZLAR, ASLA SOKAKTA YÜRÜYEMİYORUZ ONLARLA 3 KİŞİ 2 YUMURCAĞA SAHİP OLAMADIK.OĞLUM BİRDE MAĞZADAN DIŞARI FIRLAYIP YOLA ATTI KENDİNİ, NERDEYSE KAZA GEÇİRİYORDUK.NEYSEKİ NİLÜFER SON ANDA YAKALADI ENSESİNDEN.BURNUMUZDAN GELDİ. BİRSÜRÜ ŞEY VARDI AKLIMDA ALACAĞIM HİÇ BİRŞEY ALAMADAN DÖNDÜK GELDİK. ŞENER'DE HAFTA İÇİ İÇİN SÖZ VERDİ HEM GİRNEYE HEM LEFKOŞEYE GÖRÜRÜM DİYE BEN YİNE KÖS KÖS GELDİM. EKMEK YAPMA MAKİNASI FALAN DA ALACAKTIM. NEYSE HAFTAYA İNŞALLAH. NİLÜFERLE BİZE GELDİK. KARNIMIZDA AÇIKMIŞTI HANİ HEMEN ÇAY DEMLEDİK. YANINADA ONUN İÇİN HAZIRLADIĞIM HAŞHAŞLI ÇÖREKLERİ ÇIKARIP AFİYETLE YEDİK. TABİKİ AZ YEMEDİK. İKİMİZİNDE İHTİYACI VARDI BOŞLUKLARIMIZ DOLDURMAK İÇİN ÇOK ÇOK YEDİK.
DSC00698

TEK HAMUR, İKİ TARİF, 3 LEZZET
AÇMA, HAŞHAŞLI, HAMBURGER ÇÖREĞİ
1 SU BARDAĞI YAĞ
3 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
YARIM ÇAY BARDAĞINDAN FAZLA ŞEKER
1 KÜP MAYA,TUZ
ALDIĞI KADAR UN
HAŞHAŞ, SIVI YAĞ,
LOR PEYNİRİ, SUSAM,
ÜZERLERİ İÇİN YUMURTA SARISI, 1 YEMEK KAŞIK YAĞ, 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER

MAYA ILIK SU İLE ERİTİLİP ŞEKER VE SÜT EKLENEREK KARIŞTIRILIR. YAĞ TUZ KATILIP ALDIĞI KADAR UN İLE ÇOK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR.2 KAT KABARIP ÜZERİ ÇATLAYINCA ŞEKİL VERMEYE BAŞLIYORUZ. (MUTFAĞIM SOĞUK OLDUĞU İÇİN BEN MAYALAMA İŞLEMİNİ 50 DERECE ISITTIĞIM FRINDA YAPIYORUM)
HAMBURGER EKMEĞİ VEYA KAHVALTILIK ÇÖREK İÇİN ELİMİZİ YAĞLAYIP, HAMURDAN PARÇALAR ALIYORUZ. ELİMİZDE AÇIP LOR SERPİP YOĞURUP YUMAKLAR YAPIYOR YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ (PEYNİRLER POĞAÇA GİBİ ARASINDA DEĞİL HAMURUN HER YERİNDE OLACAK)
ÜZERİNE YUMURTA HARCI SÜRÜP SUSAM SERPİP 180-200 DERECEDE FIRINLIYORUZ.TABİİ BENİM GİBİ KULLANDIĞINIZ FIRININ ARKALARINI ÇABUK PİŞİRME ÖZELLİĞİNİ UNUTUP YAKMAMAYA DİKKAT EDİYORSUNUZ.

AÇMA
AYNI HAMURDAN BÜYÜKÇE BİR BEZE ALIP AÇIYORUZ. ÜZERİNİ BOLCA YAĞLAYIP YUFKANIN ORTASINDAN DELİP BÜKEREK RULOLAŞTIRIYORUZ BİRTARAFINDAN KOPARIP HAMURU KIVIRIYOR, KÜÇÜK PARÇALAR KESİP ŞEKİL VERİP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ. ÜZERİNE YUMURTA HARCIMIZDAN SÜRÜP FIRINLIYORUZ.
DSC00677.JPG

HAŞHAŞLI
DSC00701
DSC00685
AYNI HAMURU AÇMADAKİ GİBİ YUFKA YAPIP İÇİNE YAĞLA İNCELTİLMİŞ HAŞHAŞ SÜRÜYOR VE AYNI ŞEKİLDE BÜKEREK HAZIRLIYOR ŞEKİL VEREREK TEPSİYE DİZİP FIRINLIYORUZ
DONDURUCUDA UZUN SÜRE BEKLETEBİLİP ÇIKARTTIĞINIZDA ISININCA YİNE YUMUŞAK OLAN BİR TARİF. BU TARİF BENİM ANA MAYALI HAMUR TARİFİM.


Yazı Hakkında


0 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM: