NOHUTLU HINGEL

EEEE AKŞAMADA ACIKTIK TABİİİİİ ADAMLAR GELECEK...YİNE O GÜN İÇİN ÖNCEDEN HAZIRLAYIP BUZLUĞA ATTIĞIM HINGELLERİ ÇIKARTTIM. AY HEP HAMURİŞİ YİYECEĞİZ TÜH FALAN DEDİK AMA TABAKLARDAKİNİ SİLİP SÜPÜRMEYİDE İHMAL ETMEDİK.HATTA BEN ÇOCUKLARIN ARTIKLARINA BİLE SULANDIM:)))

NOHUTLU HINGEL
DSC06208
HAMURU İÇİN
1 SU BARDAĞI SU
TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMESİ
250 GR. KIYMA
1 BAŞ SOĞAN
TUZ,KEKİK,KIRMIZI TOZ BİBER,REYHAN,NANE VE SEVDİĞİNİZ BAHARATLAR

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT,SALÇALI SOS VE SARMISAKLI YOĞURT


1 SU BARDAĞI SUYU TUZ VE ALDIĞI KADAR UN İLE SERT BİR HAMUR YOĞURUYORUZ. DİNLENMEYE BIRAKIP BU ARADA İÇİNİ HAZIRLIYORUZ.SOĞANI KÜÇÜK DOĞRUYUP KIYMA VE BAHARATLA İYİCE YOĞURUYORUZ. HAMURU İKİ PARÇAYA AYIRIP AÇIYORUZ. 2,5-3 CM KARELER HALİNDE AÇTIĞIMIZ HAMURU KESİYORUZ (MANTIDAN BÜYÜK OLACAK). HAZIRLADIĞIMIZ İÇİ HAMURA PAYLAŞTIRIYORUZ. KARELERİ MUSKA ŞEKLİNDE KAPATIP KENARLARINI SABİTLİYORUZ.
H1
DİĞER TARAFTA TENCEREDE TUZ, HAŞLANMIŞ NOHUT VE 1 YEMEK KAŞIĞI YAĞ KATTIĞIMIZ SUYU KAYNATIP HAMURLARIMIZI ATIYORUZ. SU YÜZÜNE ÇIKIP,HAŞLANAN HINGELLERİN FAZLA SUYUNU SÜZÜP TABAKLARA ALARAK SALÇALI SOS VE SARIMSAKLI YOĞURT İLE SERVİS YAPIYORUZ.HAAA BUNUN BEN PATETESLİSİNİ YAPACAĞIM,NOHUTTA KATMAYACAĞIM DERSENİZ BİZ ONA ÇERKES MANTISI DERİZ VE ODA ÇOK GÜZEL OLUR...
DSC06210




Yazı Hakkında


0 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM: