GELİN PATLICAN
PATLICAN SEVMEYENLERİN TADINA BAKMASI GEREKEN BİR LEZZETTİR BU ANNEM KAHVALTI SOFRALARI İÇİN YAPARDI.EKMEĞİN ARASINA DOLDURUP, GİBİ DİYİP,ÇAYLA YEMESİNE BAYILIRIM ..BEN HEM KAHVALTIYA YAPARIM HEMDE MEZE OLARAK YEMEK YANLARINA ÇOK BEYENİLİR EVİMİZDE..
MALZEMELER
2 PATLICAN
2 KIRMIZI BİBER
UN,TUZ,KIZARTMAK İÇİN YAĞ.
PATLICAN VE BİBERLERİ KÖZLÜYORUZ.(İSTER TAVADA İSTER FIRINDA KÖZLEYİN AMA BEN HERZAMAN DİREK ATEŞ ÜZERİNDE KÖZLEMEYİ TERCİH EDERİM.TADINI DAHA ÇOK BEYENİYORUM). KÖZLEDİĞİNİZ PATLICAN VE BİBERLERİ SOYUN AMA PATLICANLARIN SAPLARINI KOPARMAYIN. BEN SU SICAKKEN SOĞUK SUYUN ALTINA TUTUYORUM. ÇABUCAK KABUĞUNDAN AYRILIYOR. BİBERLERİ HALKA HALKA DOĞRAYIN, PATLICANLARI UZUNLAMASINA SAPINA DOĞRU DÖRT PARÇA HALİNDE KESİN AMA SAPLARINDAN AYIRMAYIN VE PARÇALAMAYIN. TUZ SERPİP BOL UNA YATIRIP HER YERİNİ UNLAYIN. AYNI ŞEKİLDE BİBERLERİDE TUZLAYIP UNA BULAYIN.
2 KAŞIK SIVI YAĞLA KIZDIRDIĞINIZ TAVADA PATLICANLARI VE BİBERLERİ ÇITIRIK KIZARTALIM.PATLICANI AĞZINA SÜRMEYEN BİZİM REİS SİLİP SÜPÜRÜYOR BU YEMEĞİ. MUTLAKA DENEYİN AFİYET OLSUUUN.
GELİN PATLICAN
Yazı Hakkında
Başlık:GELİN PATLICAN
- Tarih:
- zaman: 20:32 24 Mart 2008 Pazartesi
- Kategoriler:
- SALATALAR MEZELER
- Bir önceki Yazı:
- Önceki Kayıt
- Next:
- Sonraki Kayıt
0 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM: