PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "18"

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;09.03.2008--16.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ kadınınmutfağı DA AYŞEGÜL ARKADAŞIMIZ YAPIYOR KENDİSİNE DAVETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYOR. KOLAYLIKLAR DİLİYORUM...
YAGLAMA
ŞEBİT YAĞLAMA VE BAZLAMA
KAYSERİLİ OLUPTA YAĞLAMA TARİFİ VERMEDEN OLMAZ DİMİ AMAA
BİZ ÇOK SEVERİZ YAĞLAMAYI EN AZ HAFTADA BİR YAPARDI ANNEM.KAYSERİDE ÇOK TÜKETİLİR.EĞER EVDE KIYMA YOK İSE SEBZEYLEDE YAPILIR ÖNEMLİ OLAN ŞEBİTLERİN YAĞLANIP YENMESİDİR.:))BOL DOMATES,BİBER VE SARIMSAĞIN PİŞİRİLMESİYLE, TUTAN YAĞLAMA KRİZLERİ GEÇİŞTİRİLİR... ANNEM MANTARLISINIDA YAPARDI BİZE VE MÜTHİŞ OLURDU. YAPINCA MUTLAKA EKLEYECEĞİM ET YEMEYENLERE ÇOK GÜZEL BİR ALTERNATİFTİR.ANNEMİN BULUŞUDUR...
YAĞLAMAYI BEN GENELDE MİSAFİR İÇİN YAPARIM. BİRÇOĞU İLK DEFA YİYECEKLERİ İÇİN SUNDUĞUM DİLİME
-AY O ÇOOOK FAZLAAA DERLER
BENDE-İKİNCİSİNİ İSTERSEN VERMEM AMA DİYE TEHTİT EDERİM VE İKİNCİ DİLİM MUTLAKA İSTENİR:))
MALZEMELER:
ŞEBİT HAMURU İÇİN:
1,5 SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI SÜT (OLMASADA OLUR AMA HAMURU YUMUŞATIYOR,BESİN DEĞERİNİDE ARTTIRIYOR.)
1 KÜP MAYA
TUZ
ALDIĞI KADAR UN.
ILIK SUDA MAYA ERİTİLİP DİĞER MALZEMELER EKLENEREK YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞRULUR.HAMUR İKİ KATI OLUNCAYA KADAR MAYALANMAYA BIRAKILIR.(SÜTÜ BEN FAZLA KULLANIYORUM ÇOCUKLAR YEDİĞİ İÇİN YALNIZ HAMUR ELE FAZLA YAPIŞIYOR BU YÜZDEN TOPARLAYAMAM DERSENENİZ SÜTÜ 1 ÇAY BARDAĞI KULLANIN.)
BU ARADA İÇİ HAZIRLANIR
500 GR KIYMA
3 BAŞ SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
3-4 DİŞ SARIMSAK
2 DOMATES
3 YEŞİL BİBER
1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ AZ YAĞ(KIYMA YAĞLI İSE YARIM BARDAK KULLANIN)
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
TUZ,KIRMIZI TOZ BİBER,PUL BİBER,KEKİK
VE TABİKİİİ BOL SARIMSAKLI YOĞURT
KIYMAYI YAĞRA BİRAZ PİŞİRİP ÜZERİNE KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ SOĞANI,BİBERİ EKLEYİP SOTELİYORUZ.SARIMSAKLARI DOĞRAYIP EKLİYORUZ.EN SON DOMATESLERİ VE SUYU EKLİYORUZ(YAĞIN YOĞUNLUĞUNU AZALTMAK İÇİN BEN MUTLAKA SU EKLERİM) VE PİŞİRİYORUZ.
MAYALANAN HAMURDAN CEVİZDEN BÜYÜK PARÇALAR ALARAK TAVAMIZIN BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ,ŞEBİTLER İNCE OLMAMALI, TAVADA PİŞİRİYORUZ.BEN EN AŞAĞI 10 ŞEBİT PİŞİRİYORUM Kİ İÇ MALZEMESİ EN AŞŞAĞI 13 KATI YAPAR
YAGLAMA2.JPG
YAĞLAMAYI ASLA ERKEN HAZIRLAMAYIN HAMUR OLUR.SERVİS YAPMADAN 5-10 DK ÖNCEDEN HAZIRLAYIN.SERVİS YAPACAĞINIZ TABAĞA (BEN TEPSİ ÖNERİRİM) BİR ŞEBİT KOYUP ÜZERİNE HAÇTAN BOLCA SÜRÜYORUZ ÖZELLİKLE HER YERİ YAĞLANMIŞ OLACAK, SONRA BİR ŞEBİT DAHA SONRA İÇ MALZEME SONRA BİR ŞEBİT DAHA BİTENE KADAR İŞLEMİ TEKRAR EDİYORUZ. DİLİMLEYİP SARIMSAKLI YOĞURT İLE SERVİSE ALIYORUZ.YAĞLAMA ELLE YENİR HER BİR YAPRAK ELLE BÜKÜLÜP SARMISAKLI YOĞURTA BATIRILARAK YENİR VE ASLA BİR DİLİM YETMEZ....
DSC06329.JPG
BAZLAMA
BAZLAMA
ŞEBİTLERDEN HAMUR ARTTIRIP 3 ADET BAZLAMA YAPTIM EŞİME SABAH KAHVALTISI İÇİN.ŞENER AFYON-DİNARLI AMA MUTFAK KAYSERİLİ OLUNCA ODA OLDU MECBUREN...PEK SEVDİ KAYSERİ YEMEKLERİNİ (ARABAŞI HARİÇ) BAZLAMADA ONLARDAN BİRİ BAYILIYOOR. EN ÇOK PATATESLİ BAZLAMAYI SEVİYOR YAPINCA EKLERİM. ONUDA ÇOK BEYENECEĞİNİZE EMİNİM.
FAZLA YAPMAK İSTERSENİZ YAĞLAMA HAMURUNUN TARİFİNİ KULLANABİLİRSİNİZ.
GELELİM TARİFİNE HAMURDAN SÖYLE BÜYÜKCE BİR AVUÇ YUMAK BEZE ALINIP BİR PARMAK KALINLIĞINDA AÇIP TAVADA ARKALI ÖNLÜ PİŞİRİYORUZ ENFES TADI VE KOKUSU VAR. KAYSERİDE MUTLAKA SARIMSAK SÜRÜLEREK VEYA ÇEMENLE YENİLİR. BEN ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞI İLE DÖVÜLMÜŞ SARMISAĞI KARIŞTIRIP SÜRERİM HARİKA OLUR....DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUN...


Yazı Hakkında


0 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM: