CİĞER TABLAMASI
"YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ" NE EV SAHİBELİĞİ YAPAN ARKADAŞIMA KOLAY GELSİN DİYORUM ETKİNLİK İÇİN BİTLİS YÖRESİNE AİT BİR YEMEK SEÇTİM.BİTLİSTE OLDUKÇA FAZLA BULGUR TÜKETİLİYOR BİLDİĞİMİZ BULGUR PİLAVI,İÇLİ KÖFTE DIŞINDA BENİM ORADA TATTIĞIM KABAK SARMASI,ÇORTİ AŞI GİBİ ÇOK LEZZETLİ BULGUR YEMEKLERİ YAPILIYOR...MESELA İÇLİ KÖFTENİN DIŞINA ET KATILMIŞ,İÇ OLARAKTA KUYRUK YAĞI VEYA İÇ YAĞI KONULAN ÇEŞİDİNİDE İLK DEFA ORADA YEMİŞTİM. YERLİ KOMŞULARIM SAĞ OLSUN YAPTIKLARI HER YEMEKTEN GETİRİRLERDİ...NURAN ABLANIN,HATİCENİN KULAKLARI ÇINLASIN,SAĞOLSUNLAR KOMŞULUKLARINI İNSANLIKLARINI ÇOK ÖZLEDİĞİM ŞİMDİ ÇOK ARADIĞIM İNSANLAR ARASINDALAR...
TATVAN DA KALDIĞIM SÜRE İKİ YIL İÇİNDE BU TABLAMAYI KOMŞUM HER YAPTIĞINDA GETİRİRDİ BENDE AFİYETLE YERDİM. İLK ZAMANLAR İÇİNDE ET VAR ZANNEDİYORDUM. ORJİNALİNDE AKCİYER VE KARACİĞER KARIŞIKTIRILARAK YAPILIYOR VE TABİKİ USTASININ ELİNDEN YİYİNCE BAMBAŞKA OLUYOR BİRKERE DE ÖĞRENEYİM DİYE BENDE YAPMIŞTI DENEMEYİ ÇOK İSTİYORDUM AMA HEM FIRSATIM OLMAMIŞTI HEMDE CESARET EDEMİYORDUM. "YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ"Nİ GÖRÜNCE AKLIMA GELDİ VE ŞARTLARI ZORLAYARAK YAPMAYI BAŞARDIM (ETKİNLİKTE SON GÜNDÜ VE BENİM 5 GÜNDÜR MODEMİM YOKTU ÜSTELİK ÇOCUKLAR ASLA BÖYLE BİR İŞİ BANA RAHAT YAPTIRMAYACAKLARI İÇİN BİR GECE YARISINI SEÇMELİYDİM Kİ ÖYLE OLDU GECE 23:35 BAŞLAYIP,02:15 DE BULAŞIĞINA BAŞLADIM).
GERÇEKTEN GÜZEL BİR TAT FAZLA YAĞ VAR AMA YAĞSIZ YİYEMİYORSUNUZ MUTLAKA YAĞA DALDIRMA İHTİYACI DUYUYORSUNUZ...
-2 BAŞ SOĞAN
-1 KG DAN FAZLA BULGUR
-1 KG KARACİĞER
-1 BAĞ MAYDONOZ
-BOL REYHAN (1 AVUÇTAN FAZLA)
-TUZ
-UN
SOĞANLARI,CİĞERİ RONDODAN GEÇİRİYORUZ.MAYDONOZLARI KIYIP BİR AVUÇTAN FAZLA KURU REYHAN,TUZ VE ALDIĞI KADAR BULGURU KATIP YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ ARADA ELLERİMİZİ ISLATIP KIVAM ALMASI İÇİNDE UN SERPİYORUZ SERTLEŞİP TOPLANMAYA BAŞLADIĞINDA TOPARLAYIP BIRAKIYORUZ.
AVUCUMUZA PARÇALAR ALIP ALDIĞIMIZ PARÇALARI ELİMİZDE YOĞURUP KÜÇÜK KÖFTELİK PARÇALARA AYIRIYORUZ BUNLARI YUVARLAYIP ORTASINA BASTIRARAK ŞEKİL VERİYORUZ...TABİKİ BENİM GİBİ BÜYÜK VE KABA YAPMIYORSUNUZ SİZ BENİM GİBİ KLAS ŞEF ÇİZGİNİZİ BOZMAYIN DAHA NARİN VE KİBAR KÖFTECİKLER YAPIN :))):))
BURADA PÜF NOKTASI SERTLEŞEN HAMURUN TEKRAR YOĞRULMAMASI KIVAMI BOZULUYORMUŞ VE ŞEKİL VERİRKEN ELİMİZİ SUYA BATIRIYORUZ....
KAYNAMAKTA OLAN TUZLU SUYA ATIYORUZ BİRAZ KAYNATIP ALTINI KISIP PİŞİRİYORUZ.DAĞILMAMASI İÇİN KONTROLLÜ OLUYORUZ...DİĞER TARAFTAN BOL YAĞ KIZDIRIP KIRMIZI PUL BİBER ATIP SOSUNU HAZIRLIYORUZ.PİŞEN TABLAMALARI SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE YAĞINI DÖKÜYORUZ.
TABLAMALARIN YAĞI BOL OLMALIKİ BU YAĞA BATIRIP BATIRIP YİĞELİM.........BULGURLU KÖFTELER KONUSUNDA DENEYİMLİ OLANLAR DENEMELİLER BENCE YERKEN CİĞER TADINI ALMIYORSUNUZ BİRAZ KOKUYOR O KADAR....DENEMEK İSTEYENLERE KOLAY GELSİİİİN....
"YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ" CİĞER TABLAMASI
Yazı Hakkında
Başlık:"YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ" CİĞER TABLAMASI
- Tarih:
- zaman: 08:40 28 Mayıs 2008 Çarşamba
- Bir önceki Yazı:
- Önceki Kayıt
- Next:
- Sonraki Kayıt
1 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM: