MEYVELİ KURABİYELER VE P.D.Ç.S. "24"

MEYVELİ KURABİYELER
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN 24. EVSAHİBESİ TUĞBA-KEYİFLİ MUTFAĞIM DAVETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYOR VE KOLAY GELSİN DİYORUM....TARİFİ TAMAMEN BANA AİT OLAN (TESCİLLEMEDİM KULLANIRKEN İZİN ALMANIZA GEREK YOOOK) ÇOK SEVİLEN MEYVELİ KURABİYELERİMLE KATILIYORUM...




MEYVELİ KURABİYELER
150 GR MARGARİN
2 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU YOĞURT
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
KABARTMA TOZU
4-5 DAMLA SİRKE
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ
1 ELMA
2-3 KAYISI
BİR PARÇA HAVUÇ
1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

MALZEMELERİ KARIŞTIRIP YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURUP DİNLENMEYE ALIYORUZ. ELMAYI RENDELEYİP,KAYISILARI UFAK DOĞRUYORUZ,HAVUÇTAN BİR TUTAM RENDELİYORUZ,ŞEKER VE HİNDİSTAN CEVİZİNİ EKLEYİP TAVADA BİRAZ PİŞİRİYORUZ.HAMURU 2 PARÇAYA BÖLÜP AÇIYORUZ ÇİÇEK ŞEKLİ İÇİN BARDAKLA AÇIP 4-5 UCUNDAN KAPATIYORUZ ÇAY KAŞIĞI İLE HAZIRLADIĞIMIZ İÇ HARCIN SUSUZ KISMINDAN KOYUP TEPSİDE TEKRAR ŞEKLİNİ DÜZELTİYORUZ. DİĞER HAMURU DA AÇIP SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİ VERİP TEPSİLERE DİZİYORUZ.PİŞME SÜRELERİ FARKLI OLDUĞU İÇİN AYRI TEPSİLERDE PİŞİYOR.ÇİÇEK ŞEKLİNDE OLANLAR 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 20 DK DAN AZ, DİĞERİNİDE 25 DK DAN FAZLA KONTROL EDEREK PİŞİRİYORUZ.HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SERVİS YAPIYORUZ....DENEMEK İSTEYENLERE KOLAY GELSİİİN

DSC01147.JPG


Yazı Hakkında


0 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM: