BİR PİZZADA BENDEN

BİR PİZZADA BENDEN
pizza.JPG
HAMURU İÇİN
1 FİNCAN YAĞ
1 FİNCAN YOĞURT
1 YUMURTA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
TUZ
ALDIĞI KADAR UN
HARCI İÇİN
ZEVKİNİZE GÖRE
SALAM,SOSİS,KAŞAR,SUCUK,ZEYTİN,
2 YEŞİL BİBER,
1 DOMATES
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

EŞİM PİZZAYI KALIN HAMURLU SEVMİYOR,REKLAMLARDAKİ GİBİ 'HAMURU İNCE VE KITIR KITIR MALZEMESİ BOL' OLMALIYMIŞ MAYALI HAMURLA KALIN OLUYOR YA İSTEMİYOR,HAZIR HAMUR ALMADIĞIM ZAMAN BU TARİFİ YAPIYORUM KOLAYDA OLUYOR.SÖYLEDİĞİNE GÖRE BEN BU İŞİ KAPMIŞIM....
ALDIĞI KADAR UN İLE HAMUR YOĞURULUR MERDANE İLE İNCE TEPSİDEN BİRAZ BÜYÜK AÇILIR, TEPSİYE ALINIR,ÜZERİNE 1 YEMEK KAŞIĞI SU İLE İNCELTİLMİŞ SALÇA SÜRÜLÜR RENDE KAŞARIN BİR KISMI SERPİLİR,. ARTAN KENARLAR BÜKÜLEREK TEPSİ KENARINDA ŞEKİL VERİLİR,İNCE DOĞRANMIŞ MALZEMELER EKLENMEYE BAŞLANIR
pizza1.JPG
BİBER,SOSİS,SALAM,SUCUK,DOMATES,ZEYTİN ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜST MALZEMELERİ VE PİZANIN ALTI PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR FIRIN KAPATILIP PİZANIN ÜZERİNE KALAN KAŞAR SERPİLİP FIRINDA ERİYİNCEYE KADAR BEKLETİLİR (2DK KADAR)...DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUUUUN...


Yazı Hakkında


0 FİKRİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM: